CD
A CD (Compact Disc) mára napjaink standard adattárolója lett, megreformálta a zeneipart és az adattárolást. Az első CD 1982 októberében jelent meg miután 1980-ban a Philips és a Sony a formátum specifikációit a Red Book szabványban rögzítette.

A VTCD Közép-Európa első komplett CD gyáraként már 1988 óta gyárt CD-ket és nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

Gyártott f ormátumok:

Compact Disc Digital Audio (CD-DA)
Hanganyagok digitális tárolására szolgáló formátum. A formátum specifikációit a Red Book írja elő. A rögzíthető játékidő maximum 78:30 perc (stereo), a track-ek száma maximum 99 lehet. A mintavételezési frekvencia 44.1 kHz, a rögzítés módja PCM (Pulse Code Modulation).

Compact Disc Digital Audio Text (CD-Text)
A CD-Text a Red Book szabvány kiterjesztésével jött létre és lehetővé teszi, hogy a szabványnak megfelelő Audio CD-n további text információkat tároljunk (pl. album neve, szám címe, előadó), és az erre alkalmas lejátszók kijelzőjén megjelenítsük. Számítógépen – amennyiben a drive támogatja- ez a tartalom a kezelésére alkalmas lejátszó- és/vagy segédprogrammal jeleníthető meg. (A Windows Media Player nem kezeli.)

Compact Disc Read Only Memory (CD-ROM)  
Digitális adat (programok, dokumentumok, képek) tárolására szolgáló formátum. A formátum specifikációit a Yellow Book írja elő. Maximum kapacitása a Yellow Book szerint (CD-ROM mode1 esetén) 689 MB

Compact Disc Read Only Memory / XA (CD-ROM/XA)
Audio, video és digitális anyag egyidejű tárolását lehetővé tevő formátum. A formátum specifikációit a Yellow Book kiterjesztése írja elő.

CD Extra (CD+ vagy "CD Plus" vagy Enhanced CD)  
A CD Extra formátum ún. „mixed” formátum, ami azt jelenti, hogy egyrészt egy audio részből áll, ami megfelel a Red Book specifikációknak, ezt követi egy adat szekció, ami megfelel a Yellow Book specifikációknak (lehetőség van szöveg, videók, programok tárolására). Így a lemez lejátszható mind asztali CD lejátszókon (csak az audio rész), mind CD-ROM lejátszókban.

A formátumokban való eligazodáshoz munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Promóciós célokra:

Mini CD
Másik elnevezése szerint Compact Disc Single (CD-S). A 80 mm-es átmérőjű lemez ~192 MB digitális adat vagy ~22 perc audio játékidő rögzítésére alkalmas. Ideális promóciós célokra, prezentációs anyagoknak vagy audio felvételek tárolására.

Névjegykártya CD
Ideális kiegészítője a vállalati brossuráknak és kitűnő választás szakmai rendezvényeken használt szóróanyagnak. Kétféle méretben érhető el. 85x58 mm-es kártya 30 MB ill. 85x68 mm-es kártya 100 MB tárolókapacitással.

Aranylemez
Aranyszínű fémezésének köszönhetően elegáns megjelenést ad lemezünknek.


Speciális lemezek:

Tesztlemezek
Speciális paraméterekkel rendelkező CD-k minőség-ellenőrzés és gyártástámogatási célra.

Egyedi igények:
CD kis sorozatú duplikálás
Cégünk a legoptimálisabb megoldást szeretné megtalálni Önnek, mind költségben, mind minőségben. Kis sorozatú gyártásokhoz professzionális duplikátor berendezéssel rendelkezünk. Erről bővebben a Duplikáció menüpont alatt olvashat.

CD-R printelés
Cégünk professzionális printelő kapacitásával egyedi nyomatokkal látja el CD-R-jeit. A nyomattal ellátott lemezekhez komplett nyomdai anyagok legyártását és a lemezek készre csomagolását is vállaljuk.

Egyedi sorszámozás
Egyedi Serial Code-ok kerülnek minden egyes lemezre. Legfőbb felhasználási területei: biztonsági célokra másolásvédelem eszközeként, terméktípus azonosításra, promóciós nyereményjáték célokra.

Gyártási szolgáltatások:

  • Premastering
  • Mastering
  • Sokszorosítás
  • Printelés

Egyéb kiemelt szolgáltatásaink:

  • Kapcsolat a szerzői jogvédő szervezetekkel
  • Címkefilm készítés, levilágítás, proof készítés

Ajánlatkérés / Megrendelés:

Amennyiben ismeri már a megrendelés folyamatát honlapunkon keresztül online kérhet ajánlatot ill. adhatja fel megrendelését a Megrendelőlap használatával.

Ajánlatkérés

Megrendelés

Megrendelés lépésről-lépésre:

Amennyiben információra van szüksége a gyártással ill. az előkészítendő anyagokkal kapcsolatban, összeállítottunk egy dokumentumot, amely végigvezeti Önt a folyamaton lépésről lépésre. Ezt és további segítséget talál a Hasznos információk menüponton belül.

VTCD VIDEOTON                   H-8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100./62.épület, HUNGARY                Tel: +36 22 533-571                  Fax: +36 22 533-599                E-mail: vtcd@vtcd.hu
Kompaktlemez-gyártó Kft.